Nätspel

Begreppet ”spel på nätet” betyder nog lite olika beroende på vem man frågar. För en del kan det handla om onlinespel som World Of Warcraft eller Counterstrike, medan det för andra snarare handlar om poker, odds och betting.

En typ av spel som inte kräver lika stor tidsinvestering som exempelvis World Of Warrcraft eller Counterstrike är de många så kallade Flash-spel som finns på nätet och som fungerar alldeles utmärkt som både tidsfördriv och avkoppling. Spelen är helt gratis och finns i alla möjliga former, från actionspel och äventyrsspel till sport- och strategispel och de går att hitta på mängder av sajter. Du hittar World Of Warrcraft på http://eu.battle.net/wow/en/.

För den som söker en riktig nostalgitripp kan Oldgamz.com verkligen rekommenderas. Här hittar man alla de gamla klassiska tv- och datorspelen, som Supermario, Pacman, Sonic The Hedgehog, Donkey Kong samt äldre versioner av fotbollsspelet FIFA, för att nämna några. Vill man ha den där riktiga känslan ska man så klart även införskaffa en äkta gammal Nintendo-handkontroll med USB som kan kopplas till datorn.

poker onlinePoker, betting och liknande är nog det många i första hand tänker på när det talas om spel på nätet. Idag går det att spela i princip på vad som helst hos något av de hundratals spelbolag som erbjuder spel ute på nätet, från resultat i olika matcher till vem som ska bli borgmästare i New York. Fördelen med att spela på någon av spelbolagen på nätet gentemot Svenska Spel är dels att man erbjuds många fler olika möjligheter, dels så är oftast oddsen betydligt bättre. Ett tips är att surfa in på Betsson.se, där hittar du alla spel du önskar.

En spelform som inte verkar tappa i varken intresse eller omfattning är pokerspelandet som varje år omsätter mångmiljardbelopp. För den som har det rätta pokerfacet kan spelandet bli oerhört framgångsrik och dessutom väldigt lönsamt. Det finns många som helt eller delvis försörjer sig på pokerspel på nätet. Vill man pröva på att spela lite poker på nätet behöver man inte alls ha någon förmögenhet för att kunna spela, då många spelbolag erbjuder generösa bonusar till nya spelare, i vissa fall så mycket som 10 000 kr. För den som inte vill spela bort tusentals kronor anordnar även många bolag och sidor turneringar där man endast betalar en anmälningsavgift, vilken ofta inte är allt för hög, och sedan har möjlighet att vinna en fastställd prissumma. Ofta delas även ett andrapris och ett tredjepris ut vid dessa turneringar.