Pokerspel

Poker har alltid varit ett populärt kortspel, men det finns många olika versioner av poker. Här tar vi upp två av de mest populära pokerversioner som spelas både för skojs skull och i professionella turneringar.

286370-miscellaneous-playing-cards

Det finns fler pokerspel än vad man kan skriva om i en enda artikel, de vi inte tar upp kan man istället läsa om på denna sida, i undermenyn på högra sidan finns länkar till ett några andra vanliga pokerformer.

Texas Hold’em

Även känt bara som Hold’em. Detta är troligtvis den mest välkända versionen av poker idag, och det är nog även den mest populära. I Hold’em får varje person två kort var och måste sedan använda kort som läggs öppet på bordet för att bilda den bästa handen på fem kort de bara kan. En hand inkluderar 4 separata tillfällen för satsningar. En efter man fått sina två kort, en efter de tre första korten lagts upp, en efter det fjärde kortet och en sista efter det femte kortet.

Hold’em är även det man spelar i World Series of Pokers huvudturnering the Main Event, där miljontals dollar står på spel varje år.

Omaha

Omaha är en variant av Texas Hold’em där man har fyra kort på handen istället för två. Precis som Hold’em så läggs det först upp tre kort, sedan ett fjärde och slutligen ett femte. Men medan man får använda hur många kort på bordet som helst i Hold’em, måste man använda sig av tre av de öppna korten och två av korten på handen i Omaha.

Det finns också en version av Omaha som kallas Omaha Hi/Lo (som står för High och Low). I denna version delas potten mellan den bästa och den sämsta handen, men den sämsta handen får inte ens ha ett par och inget kort får vara högre än 8. Men stegar och färger räknas inte.