Spel finns för alla smaker och tillfällen

Spel är en av världens främsta former av underhållning idag. Detta beror mycket på att spel kommer i så många olika former att nästan oavsett vad det är man föredrar kommer det att finnas spel som tilltalar en. 

Tävla mot andra

Spel har alltid funnits tillgängliga som ett sätt för oss att utmana andra. Allt från schack till fps-spel är skapt för att en eller flera personer ska kunna utmana en eller flera andra för att avgöra vem som är bäst. Att spela mot andra är lika nog gammalt som konceptet av spel överhuvudtaget. Och somliga föredrar helt enkelt att deras spel är så tävlingsinriktade som möjligt.

Spela för att slappna av

Många ser spel som en serie utmaning man måste överkomma med hjälp av koncentration, skicklighet och reaktionsförmåga. Men detta är ett väldigt begränsat sätt att se på den fantastiska regnbågen som är spel idag. Faktum är att det finns mängder av spel som kan sägas falla in under kategorin avslappnande. Allt från att kontrollera vinden i spelet Flower eller utforska en fantastisk undervattensvärld i ABZÛ till att köra en lastbil i American Truck Simulator är aktiviteter som många klassar som både spel och avslappnande.

Spel för att vinna pengar

Andra tar en helt annan vinkling på spel och föredrar att det finns mer verkligt mätbara resultat som visar på hur bra man presterar, bortsett från saker som achievements och troféer så klart. Dessa är de personer som istället flockas till spel för pengar, som poker och casino. Detta är spel som många har hakat på och utbudet av dessa är minst sagt stort i dagsläget.

Uppleva en historia

Precis som med böcker, filmer och tv-serier läggs det ned en väldig massa tid i vissa typer av spel på just historian och berättandet av denna. Rollspel och äventyrsspel är de primära kandidaterna för spel som ämnar berätta mer komplexa och djupa historierna. Men även enklare typer av spel har fått beröm från både kritiker och spelare, som till exempel Firewatch.